Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

8.10 ΑΓΙΑ ΤΑΪΣΙΑ .

                                                                8.10  ΑΓΙΑ  ΤΑΪΣΙΑ . 

          Πεντάμορφη   κόρη  εξωτερικά η Ταϊσία, δε διαθέτει  τον ανάλογο ψυχικό διάκοσμο. Ασταθής και άφοβη, χωρίς επικοινωνιακή  σχέση  με  τον Θεό, δίχως φρόνημα ταπεινό, γίνεται  έρμαιο των  κατώτερων  ενστίκτων. Με τη προτροπή της μητέρας της  εκδίδει το σώμα της, τον Ναό του Θεού.
          Η  ζωή της την κρατά μακρυά από τον Θεό.  Εκείνος  όμως  την  έχει   στη σκέψη  Του. Είναι το  απολωλός και την αναζητεί. Επιθυμεί και επιδιώκει τη σωτηρία  της.
        Ο  Παφνούτιος, Ασκητής αυστηρός, γίνεται  το  όργανο  του Θεού για τη σωτηρία  της.  Προσεύχεται, όταν  πληροφορείται  την  αθλία  κατάστασή  της και τήν  επισκέπτεται.
      Το  θαύμα επιτελείται. Η μεταστροφή  της επιτυγχάνεται. Η μετάνοια  μεγαλουργεί. Απορρίπτει  τα  πάντα και  βρίσκει  το  παν.
        Ζεί την υπόλοιπη  ζωή της  με  μετάνοια  και  προσευχή, νηστεία   και   σωφροσύνη,  με  εγκράτεια  και  υπακοή,  με ταπείνωση  και  αγάπη. ΄Ετσι  κερδίζει το εισιτήριο για τον Παράδεισο.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.