Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

3.10 ΟΣΙΟΣ. ΙΩΑΝΝΗΣ ο Χοζεβίτης.

                                              3.10   ΟΣΙΟΣ. ΙΩΑΝΝΗΣ ο Χοζεβίτης.


             Θήβα της Αιγύπτου η πατρίδα  του Ιωάννη. Χριστιανική  παιδεία δέχεται από τους ευσεβείς  γονείς  του. Επιδεκτικός  στον χαρακτήρα, αν και αρχικά πλανάται  στην αίρεση των Μονοφυσιτών και αμφιταλαντεύεται, η Θεία Χάρη  τον  επισκιάζει.

        Κατά την επίσκεψή του  στα Ιεροσόλυμα και καθ' ύπνους, πληροφορείται τήν αναξιότητα των αιρετικών για συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία. Τότε πλέον πείθεται, μετανοεί για το ολέθριο λάθος του και γίνεται  σύναιμος  και  σύσσωμος Χριστού.

         Επιστρέφοντας στην Αίγυπτο μονάζει στον τόπο Χοζεβά. Εκεί φθάνει σε ύψη  αγιότητας και  αξιώνεται  της ιαματικής  Χάρης κατά των δαιμονίων. Γίνεται Επίσκοπος  Καισαρείας, αλλά επιστρέφει στη Σκήτη του και πεθαίνει ειρηνικά.

               Η παρουσία του  κατευθύνει  πολλές ψυχές στο δρόμο της σωτηρίας.-


          Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.