Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

17.10 ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

                                                      17.10  ΑΓΙΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ.

     Κρητικός στη καταγωγή ο 'Αγιος Ανδρέας, διακρίνεται για τη βαθιά  πίστη στον  Χριστό, αλλά και για την ελευθερία και τόλμη.

    ΄Οταν  στη  Κωνσταντινούπολη, επί Κωνσταντίνου Ε΄ Κοπρώνυμου, βρίσκεται  σε έξαρση η εικονομαχία, ο Ανδρέας φθάνει  εκεί. Αντικρίζει ένα φανατισμένο πλήθος Χριστιανών με εκδηλώσεις βίας. Νιώθει  ιερή αγανά-κτηση και αποφασίζει νά  ελέγξει τον Αυτοκράτορα προσωπικά.

Η αντίδραση είναι άμεση. Διατάζει τη  βίαιη  σύλληψή  του  και την άγρια μαστίγωση. Βασανίζεται  σκληρά και αφήνει τή πνοή του κατά το μαρτύριο.

          Το ιερό μαρτυρικό του λείψανο θάπτεται από Χριστιανούς  στον  τόπο της «Κρίσης», ενώ η ψυχή του προσέρχεται στον Αγωνοθέτη Κύριο για  παραλαβή άφθαρτου στεφάνου.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.