Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

2.10 ΑΓΙΟΙ: ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ και ΙΟΥΣΤΙΝΗ.

                                        2.10  ΑΓΙΟΙ:  ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  και  ΙΟΥΣΤΙΝΗ.

   Κυπριανός!Ο πλούσιος,φιλόσοφος της Καρχηδόνας Λιβύης. Μάγος άριστος  και ξακουστός.Ο ειδωλολάτρηςΑγλαϊδας τον χρησιμοποιεί για να μεταπείσει την Χριστιανή  κόρη Ιούστα, που ερωτεύτηκε παράφωρα.Η  μαγική  του όμως τέχνη αποτυγχάνει οικτρά και τότε συντελείται  ένας  εσωτερικός σεισμός,που συγκλονίζει το είναι του Κυπριανού. Από εκείνη την  ώρα  ζει  τη  μεταστροφή  του.  

      Μπροστά  στον Επίσκοπο΄Ανθιμο καίει τα μαγικά βιβλία  και  βαπτίζεται  Χριστιανός ένθερμος. Σύντομα χειροτονείται  Ιερέας και αργότερα Επίσκοπος Καρχηδόνας. Την Ιούστα  την  χειροτονεί  Διακόνισσα  Ιουστίνη  και  εργάζονται για τη δόξα του Θεού.

     Ο ζήλος του προκαλεί  τον  Αυτοκράτορα Δέκιο και  τους  εξορίζει  στη Νικομήδεια. Εκεί  αποκεφαλίζονται από τον ηγεμόνα Κλαύδιο.

      Κυπριανός και  Ιουστίνη ! Δύο ΄Αγιοι της Εκκλησίας μας.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.