Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

28.8 ΟΣΙΟΣ ΜΩΥΣΗΣ ο Αιθίοψ.

                                             28.8  ΟΣΙΟΣ  ΜΩΥΣΗΣ  ο  Αιθίοψ.

       Μωυσής! ΄Ενας ληστής μεταστρέφεται. Η συνέπεια ζωής και πίστεως ενός Χριστιανού τον προβληματίζει, τον συγκλονίζει. Βιώνει  την  αυτοκριτική  και μετανοεί. Η μετάνοια του δίνει τη  δυνατότητα της αγιότητας.

          Εγκαταλείπει τα πάντα και πέφτει στην αγκαλιά  του Θεού. Υποψήφιος ΄Αγγελος της ισάγγελης Μοναχικής Πολιτείας  κονταροχτυπιέται  με  τον  εαυτό του και  τον Διάβολο. Βιώνει  την  αυτογνωσία μέσα από την αυτοκριτική  και  επιτυγχάνει  τη  κάθαρση της  καρδιάς. Αποκτά ταπεινό  φρόνημα, κρατώντας το νού του στις  αμαρτίες  του. Επαγρυπνεί  και προσεύχεται  αδιάλειπτα. Η βιοτή του διδάσκει. Στα 75 του χρόνια  έχει πετύχει τον σκοπό του : Την αγιότητα.

          Το τέλος του όμως μαρτυρικό. Ληστές τον συνέλαβαν και τον σκότωσαν.

          Ενας  ληστής  Άγιος  και  Μάρτυρας.-΄

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.