Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

18.8 ΑΓΙΟΙ ΦΛΩΡΟΣ και ΛΑΥΡΟΣ .

                                                18.8 ΑΓΙΟΙ  ΦΛΩΡΟΣ  και  ΛΑΥΡΟΣ . 


    Δίδυμα αδέλφια ο Φλώρος και ο Λαύρος. Ομόψυχα, ομόφρονα δίνουν καθημερινά τη μαρτυρία του Χριστού εξασκώντας συγχρόνως τη  λιθοξοϊκή τέχνη.

     Μεταβαίνουν στην Ιλλυρία και συνεχίζουν τον προσωπικό, αλλά και τον ιεραποστολικό  αγώνα. Ο  Θεός  τους δίνει ιαματική   Χάρη.  Θεραπεύουν τον τυφλό γυιό ειδωλολάτρη ιερέα, ενώ συγχρόνως ανοίγουν τα μάτια της ψυχής τους.

   Το γεγονός γνωστοποιείται και η αντίδραση του επάρχου Λύκωνα είναι άμεση. Συλλαμβάνονται τα δύο αδέλφια, βασανίζονται ανήλεα, ρίχνονται σε πηγάδι και από εκεί  μετέρχονται στα Ουράνια Σκηνώματα.

       Δύο  δίδυμοι  αδελφοί  και  δίδυμοι Μάρτυρες.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.