Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

14.8 ΚΟΙΜΗΣΗ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

                                              14.8  ΚΟΙΜΗΣΗ  της  ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

          Μαρία ! Η Μητέρα του  Θεού. Η  τροφός  της  ζωής. Η  Βασίλισσα των Ουρανών.

          Προγνωρίζει  την  αναχώρησή της από τη γη τρεις  μέρες πριν. Προσεύχεται στη  Γεσθημανή, προετοιμάζεται, δέχεται την Αποστολική ομήγυρη από τα πέρατα της γης, που βρισκόταν και κοιμάται ειρηνικά.

          Μετά  τρεις  μέρες   εμφαίνεται   η θαυματουργική μετάστασή  της στο Θρόνο του Υιού της. Από εκεί μεσιτεύει  αδιάλειπτα για μας.

         Αύγουστος. Μήνας Θεομητορικός. Μήνας αφιερωμένος στην Κυρία Θεοτόκο, εφ'    όσον σ’Εκείνη επικεντρώνεται η Ορθόδοξη Λατρεία μας.

Η πάναγνη Κόρη της Ναζαρέτ, δοχείο της Θείας Χάριτος, σκεύος εκλογής, αναδεικνύεται Μητέρα του Θεανθρώπου, προσφορά της πανανθρωπότητας και συγχρόνως Μητέρα του κάθε ανθρώπου.

«Αυτή μοναχή σταθείσα αναμέσον Θεού και ανθρώπων, τον μεν Θεόν υιόν ανθρώπου εποίησε, τους δε ανθρώπους υιούς Θεού», θα μας  τονίσει ο Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης.

Και  είναι  η Παναγία μας η γλυκυτάτη  Μάνα  του  κόσμου. Είναι Εκείνη, που διαθέτει για μας, αφειδώλευτα, αγάπη υπέρμετρη, στοργή πασίδηλη, ενδιαφέρον αδιάπτωτο, φροντίδα αμέριστη. Αναδεικνύεται: Η Προστασία των αδικημένων. Η Σκέπη των διωκομένων. Η Βακτηρία των αδυνάτων.Η Καταφυγή των απελπισμένων. Η Ελπίδα των θλιμμένων. Η Μεσίτρια του κόσμου.

Ο Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης θα μας δηλώσει κατηγορηματικά: «Χωρίς την μεσιτείαν αυτής κανένας, ούτε άγγελος, ούτε άνθρωπος, δύναται να πλησιάση εις τον Θεόν, επειδή και αυτή ευρίσκεται μόνον μεθόριον αναμεταξύ της ακτίστου και κτιστής φύσεως. Αυτή μόνη είναι Θεός άμεσος μετά τον Θεόν και έχει τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος, ως ούσα μήτηρ αληθώς του Θεού… Και δεν είναι κάποιος, που να την επικαλέσθη  με πίστιν  και να μην τον υπήκουσε  με  ευσπλαχνίαν. Αυτός ο Υιός του Θεού και αγαπητός υιός της Παρθένου έδωκε τη Μητέρα Του διά μητέρα μας και συνήγορον να μας βοηθή προς σωτηρίαν μας» .

Πρέσβειρα ακοίμητος, λοιπόν, η Θεοτόκος. Μεσίτρια ανυποχώ-ρητος. Μεσιτεύει αδιάλειπτα. Ικετεύει ένθερμα τον Υιό της, για  κάθε αίτημα των ανθρώπων. Διαμεσο-λαβεί αποτελεσματικά. Επεμβαίνει λυτρωτικά. Παρεμβαίνει σωστικά. Θεραπεύει άμεσα.

Η Παρουσία της εκδιώκει τη θλίψη, αποδιώκει  τη μοναξιά, προσφέρει την ίαση, διαλύει την απόγνωση, χαρίζει ελπίδα. Η Παναγία μας προσωπικός, αλλά και μοναδικός δραστικός αρωγός. 

Στα σημερινά αδιέξοδα, που όλοι μας βρισκόμαστε, αποτελεί οδοδείκτη προς διέξοδο η Παναγία μας. Αρκεί να Την εμπιστευθούμε απόλυτα και να εναρμονίσουμε τη ζωή μας με τα εντάλματα  του Γυιού της. Τότε δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ, αφού είναι η παντοτινή  και  βεβαία ελπίδα μας.  

     Και ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης θα μας διαμηνύσει: «Αληθινά, Αυτή είναι η βοήθειά μας ενώπιον του Θεού και μόνο τ᾽ όνομά Της χαροποιεί την ψυχή. Αλλά κι όλος ο ουρανός κι όλη η γη χαίρονται με την αγάπη Tης.

        Αξιοθαύμαστο κι ακατανόητο πράγμα. Ζη στους ουρανούς και βλέπει αδιάκοπα την δόξα του Θεού, αλλά δεν λησμονεί κι εμάς τους φτωχούς κι αγκαλιάζει με την ευ-σπλαγχνία Της όλη τη γη κι όλους τους λαούς.

       Κι Αυτή την Άχραντη Μητέρα Του ο Κύριος την έδωσε σ᾽ εμάς.

        Αυτή είναι η χαρά και η ελπίδα μας.

     Αυτή είναι η πνευματική μας Μητέρα και βρίσκεται κοντά μας κατά τη φύση σαν άνθρωπος και κάθε χριστιανική ψυχή ελκύεται από την αγάπη προς Αυτήν» .-

                Από τα βιβλία ΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ και ΄΄ΕΟΡΤΙΕΣ  ΑΝΑΦΟΡΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.