Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

26.8 ΑΓΙΟΙ : ΑΔΡΙΑΝΟΣ και ΝΑΤΑΛΙΑ .

                                               26.8 ΑΓΙΟΙ : ΑΔΡΙΑΝΟΣ  και  ΝΑΤΑΛΙΑ .

      Αυτοκράτορας ο Διοκλητιανός και έναν απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών εξαπολύει.

         23 πιστοί ακόλουθοι  του  Ιησού δίνουν τη  μάχη στο μαρτυρικό στίβο.

        Ο 28χρονος Αδριανός παρακολουθεί κατάπληκτος. Θαυμάζει την υπομονή. Απορεί  για το σκοπό  του  μαρτυρίου. Η απάντηση  των  Αθλητών  του Χριστού  πυροδοτεί το είναι του.Δηλώνει Χριστιανός και αμέσως συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και βασανίζεται.

          Η σύζυγός του  Ναταλία  το πληροφορείται  και  προστρέχει χαρούμενη  κοντά  του. Τον στηρίζει ουσιαστικά και προσεύχεται γι'αυτόν. Ρίχνεται στη φωτιά και  παραδίδει  τη ψυχή  του  στα χέρια του Αγωνοθέτη Κυρίου. Το  ίδιο τέλος είχε και η ίδια.

          ΄Ενα  ζεύγος  Μαρτύρων  τώρα,  στον  Ουρανό  πανηγυρίζει.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.