Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

30.9 ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Επίσκοπος Μ. Αρμενίας.

                                    30.9 ΑΓΙΟΣ   ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  Επίσκοπος  Μ. Αρμενίας.

 

          Γρηγόριος !   Ο  γυιός   του Ανάκ, συγγενή  του βασιλιά της Μ. Αρμενίας Κουσαρώ. Ο Ανάκ  συνωμότησε  με  τον  βασιλιά  των Περσών Αρτασείρα και σκότωσε τον Κουσαρώ. Οι  σατράπες της Αρμενίας  επέδειξαν εκδίκηση και σκότωσαν τον Ανάκ και την οικογένειά του, εκτός δύο παιδιών του.

         Ο  Γρηγόριος, λοιπόν,  ζει   στη Καισάρεια και συναντά τον γυιό του Κουσαρώ, τον Τηριδάτη. Φοιτητής είναι, αλλά διαθέτει φρόνηση και διάκριση. Αποδοκιμάζει εμφαντικά  τη  πατρική  πράξη και αποδεικνύει  πρακτικά  τα  αγαπητικά του αισθήματα.

          Ο Τηριδάτης  παρ' όλα  αυτά, όταν  γίνεται  βασιλιάς  Αρμενίας, βασανίζει  φρικτά τον Γρηγόριο. Η αγνωμοσύνη του όμως τιμωρείται και γίνεται σχιζοφρενής. 

         Ο Γρηγόριος Επίσκοπος πλέον Αρμενίας τον συγχωρεί και τον βοηθεί. Οι προσευχές του ένθερμες στο Θρόνο του Θεού του αποδίδουν την υγεία.

        Τότε  επισκιάζει τον Τηριδάτη  η Θεία Χάρη. Μετανοεί  και  βαπτίζεται  Χριστιανός, μαζί  με όλους  τους  ομοεθνείς του.

         Η αγάπη του Θεού οδηγεί σε οδό σωτηρίας όλους.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.