Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

17.9 ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και τα τέκνα της.

                                         17.9   ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και τα τέκνα της.

 Σοφία η ευσεβής μητέρα και Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη τα τρία αγνά, πανέμορφα λουλούδια, που ο Θεός φύτεψε στο κήπο της. Ο πατέρας εκδημεί σύντομα  και η ευθύνη της «κατά Θεόν» ανατροφής των τέκνων βρίσκεται  στη  μητέρα. Τα  νουθετεί με φόβο Θεού και ενσταλάζει την αγάπη προς τον Θεό, με ιδιαίτερη φροντίδα.

          Μια οικογένεια ευλογημένη αναχωρεί για τη Ρώμη. Εκεί δραστηριοποιούνται με τη διδαχή και τη ζωή τους. Πολύ σύντομα  καταγγέλλονται  στον  Αυτοκράτορα, συλλαμβάνονται  και  ανακρίνονται.

Η 12χρονη Πίστη απολογείται  παρρησιακά και εκφράζεται πύρινα για την αγάπη στον Λυτρωτή της Κύριο. Βασανίζεται  σκληρά και αποκεφαλίζεται τελικά.

         Η 10χρονη Ελπίδα εκφράζει την ελπίδα της  στον προσωπικό της Σωτήρα Χριστό και δέχεται  τον άμεσο  αποκεφαλισμό.

Η 9χρονη Αγάπη  εξυμνεί  την αγάπη της  Μόνης αγάπης, του  Θεού και αποκεφαλίζεται.

          Τρεις  μέρες μετά και η μητέρα εκδημεί, αφού  προετοίμασε  και   πρόσφερε στον Θεό τρεις Μάρτυρες.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.