Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

12.9 ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ ο Θάσιος.

                                        12.9   ΟΣΙΟΣ   ΔΑΝΙΗΛ   ο  Θάσιος.

             Θάσος η γενέτειρα του  Δανιήλ.Ευσεβές και ενάρετο παιδί εντρυφά  στη  Βίβλο και παίρνει το Ευαγγελικό νέκταρ.

      Η νεανική του καρδιά πυρπολείται από τη Θεϊκή αγάπη. Πόθος του  η  ολοκληρωτική αφιέρωση στον Θεό.

    Στη νησίδα  Κραμβούσα, κοντά  στη  Θάσο, κτίζει Μονή. Εκεί  επιδίδεται  σε  ασκητικά παλαίσματα. Σημειώνει αλματώδη πνευματική πρόοδο, αφού έχει  εξασφαλίσει  το βάθρο  των αρετών,  τη  ταπείνωση. Η αγιότητά του ακτινοβολεί. Η αδελφότητα αυξάνεται. Ο  λαός  προστρέχει  για  ενίσχυση.

               Η άφιξη όμως στη Θάσο του Μ. Ιωαννικίου  τον πυροδοτεί. Εγκαταλείπει  την  ηγουμενική  θέση και προστρέχει για μαθητεία. Η  επιμονή  του κάμπτει τον Ιωαννίκιο.

                Αργότερα  αναγκάζεται  να  επιστρέψει στη Μονή του.

     Σε βαθύ γήρας εκδημεί ειρηνικά.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.