Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

20.9 ΑΓΙΟΙ:ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ και ΘΕΟΠΙΣΤΗ, ΘΕΟΠΙΣΤΟΣ και ΑΓΑΠΙΟΣ, τα τέκνα.

20.9  ΑΓΙΟΙ:

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ και ΘΕΟΠΙΣΤΗ,

ΘΕΟΠΙΣΤΟΣ και ΑΓΑΠΙΟΣ, τα τέκνα.

        Ευστάθιος! Ο περίφημος ένδοξος στρατηγός του Ρωμαϊκού στρατού, ο Πλακίδας.  Ανίκητος  στις  μάχες, αήττητος στη ψυχή.

        Η χριστιανική του ταυτότητα γνωστοποιείται  και  ο Αυτοκράτορας  Τραϊανός τον καθαιρεί απερίστροφα και τον εξορίζει. Στη πορεία τον αποχωρίζουν από τη σύζυγό του  Θεοπίστη και τα παιδιά του  Θεόπιστο και Αγάπιο.

       Μόνος με Μόνο Θεό ζει, ως  άλλος Ιώβ, στην  εξορία  και δοξολογεί τον Θεό. Ο Αυτοκράτορας, που γνωρίζει  και  αναγνωρίζει τις ικανότητές του, τον προσκαλεί για μία διέξοδο στο αδιέξοδο, που βρίσκεται. Και  όντως  οδηγεί το στρατό στη νίκη. 

        Καθ' οδόν επανευρίσκει  και την οικογένειά του.΄Επαθλο υπομονής από τον Θεό της αγάπης.

        Ο διάδοχος του Τραϊανού Ανδριανός, απαιτεί  τώρα  από  τον  Ευστάθιο τη θυσία στα  είδωλα. Αρνείται  επίμονα  και δέχεται οικογενειακούς  σκληρούς βασανισμούς. Υπομένουν δοξολογικά, ομαδικά, σύμψυχα και ομόφρονα. Μέσα σ' ένα χάλκινο πυρακτωμένο βόδι αφήνουν τη τελευταία ευχαριστήρια κραυγή τους.

          Μία  ανθοδέσμη  Μαρτύρων  στο Χορό  των  Μαρτύρων.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.