Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

6/6 ΑΓΙΟΣ ΓΕΛΑΣΙΟΣ.


6/6    ΑΓΙΟΣ  ΓΕΛΑΣΙΟΣ.


           Ο Γελάσιος δούλος Χριστού πιστός. Λάτρης του Κυρίου       υποδειγματικός.
Με  την  πίστη  στήριγμα  και  την  αγάπη   μοχλό  ενεργεί  θεάρεστα.
Η διάπυρη αγάπη στο Θεάνθρωπο εκφράζεται με μια πολυδιάστατη αγάπη στον άνθρωπο. Έμπρακτος κήρυκας της αγάπης διαμοιράζει τα υλικά αγαθά, δώρα του Θεού, στους ενδεείς αδελφούς, ως αντίδωρο και αντιπροσφορά στον Κύριο.
Ενδύεται χιτώνα πάλλευκο και προσεγγίζει τους Μάρτυρες του Χριστού. Παρακολουθεί  τον αγώνα τους, καταφιλεί τις πληγές τους, επιζητεί τις ευχές τους, παρακινεί για  ανδρείες  κινήσεις.
Η δράση του επισημαίνεται και η σύλληψή του επακολουθεί.
Ομολογεί σθεναρά το Χριστό. Αποκηρύσσει την πλάνη των ειδώλων. Αποδέχεται περιφρονήσεις. Επιδέχεται προκλήσεις. Δέχεται ξυλοδαρμούς.
Τελικά αποκεφαλίζεται. Τερματίζει τη γήινη πορεία του  μαρτυρικά.
Νικητής  και  Άγιος  Μάρτυρας.-

                                    Από την ΄΄ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΗ  ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ΄΄ Ελ.Α.Κλ.