Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αγιοι δέκα Μάρτυρες της Κρήτης.


23/12   ΑΓΙΟΙ: 10  Μάρτυρες  της  Κρήτης.


Δέκα Μάρτυρες γενναίοι. Δέκα γόνοι  της Κρήτης πανευκλεείς:Ο Θεόδουλος, ο Σατορνίνος,ο Εύπορος,ο Γελάσιος και ο Ευνικιανός,γεννήματα της Γορτυνίας της Κρήτης. Ο Ζωτικός γεννιέται στην Κνωσό. Ο Αγαθόπους είναι από τον λιμένα Πανόρμου. Ο Βασιλειάδης κατάγεται από την Κυδωνία. Ο Ευάρεστος και ο Μόβιος, γόνοι του Ηρακλείου.
Όλοι ζουν και μαρτυρούν τον 3ο μ.Χ. αιώνα, επί αυτοκράτορα Δεκίου. Η δράση τους ιεραποστολική. Η Κρήτη οργώνεται κυριολεκτικά. Αγωνίζονται για την εξάπλωση της χριστιανικής πίστεως. Πυρφόροι εργάτες της Αλήθειας αναδεικνύονται φερέφωνα Χριστού.
Ο  έπαρχος   Κρήτης  Δέκιος  πληροφορείται τις κινήσεις τους και διατάσσει τη σύλληψη τους.
Προκαλούνται με παροχές και προσκαλούνται σε εγκόσμιες ηδονικές απολαύσεις. Με το φρόνημα ανδρείο αρνούνται ομόφωνα. Μαστιγώνονται σκληρά. Λιθοβολούνται ανελέητα. Υπομένουν ηρωϊκά.Ατρόμητοι  στις μαρτυρικές επάλξεις και οι δέκα ατενίζουν με αφοσίωση τον Κύριο. Αποκεφαλίζονται ταυτόχρονα και  οι δέκα.
Εισέρχονται  στα Ουράνια Σκηνώματα όλοι  μαζί, για παραλαβή αφθάρτων στεφάνων.-