Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Α Γ Ι Ο Ι : ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ και ΙΟΥΣΤΙΝΗ.

2/10 Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ και η ΑΓΙΑ ΙΟΥΣΤΙΝΗ.

Οι χριστιανοί έχουν το προνόμιο, να λατρεύουν τον αληθινό Θεό. Ο Ιησούς, κάνει έντονη την παρουσία Του, στη ζωή τους. Θερμός συμπαραστάτης, πιστός συμπολεμιστής, στη γήινη πορεία τους. Η αγάπη Του, ανεξάντλητη. Πόθος του, η σωτηρία τους. Αναμένει εναγώνια κάθε αμαρτωλό. Περιμένει την ειλικρινή του μετάνοια.
Ανά τους αιώνες βρίσκονται γνήσιοι ανταποκριτές στο Θείο κάλεσμα. Την επιστροφή τους πανηγυρίζει ο Ουρανός. Τη νίκη τους τιμά η Εκκλησία.
Στις 2 Οκτωβριου θαυμάζουμε την ασύλληπτη δύναμη της μετανοίας, την αμέριστη συνεργασία της Θείας Χάριτος. Παίρνει ένα φανατικό ειδωλολάτρη και τον κάνει θερμό χριστιανό. Αρπάζει ένα διάσημο μάγο και τον αναδεικνύει περίφημο κήρυκα της Ευαγγελικής αλήθειας.
Ένα τέτοιο ανάστημα ολκής, είναι ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ. Ζει τον 3ο μ.Χ. αιώνα στην Καρχηδόνα και κατάγεται από πλούσια συγκλητική οικογένεια. Σπουδάζει και διακρίνεται, για τη ρητορική του δεινότητα. Φανατικός ειδωλολάτρης, πανέξυπνος, επιδίδεται, με ιδιαίτερο ζήλο, στη μαγική τέχνη. Πηγαίνει στην Αντιόχεια και σημειώνει αξιόλογη δραστηριότητα. Εκεί ενεδρεύει ο Κύριος και τον παγιδεύει.
Στην Αντιόχεια ζει και η Ιούστα, κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αιδέσιου και της Κληδονίας. Καλοπροαίρετη ψυχή, σαγηνεύεται από το φλογερό κήρυγμα του διακόνου Πράϋλου, απαρνείται τα είδωλα και βαπτίζεται χριστιανή ΙΟΥΣΤΙΝΗ. Ο πατέρας της δέχεται τιμητική κλήση από τον Ίδιο τον Κύριο κατά την ώρα του ύπνου και γίνεται χριστιανός, καθώς και η γυναίκα του.
Η Ιουστίνα σύντομα μένει ορφανή, αλλά ήδη είναι αφιερωμένη σ' Εκείνον. Διακρίνεται για την ιεραποστολική φλόγα, την άγρυπνη παρακολούθηση του εαυτού της.
Ο διάβολος τη φθονεί για τα επιτεύγματά της. Ανάβει σφοδρό έρωτα στην καρδιά του πλούσιου Αγλαϊδα. Τον αποκρούει, επίμονα. Η αδιαλλαξία της τον εξοργίζει. Καταφεύγει στο φημισμένο μάγο, Κυπριανό. Λεγεώνες δαιμόνων επιστρατεύονται, αλλά η χριστιανή νέα τους αντιμετωπίζει νικηφόρα.
Ο Κυπριανός κατατροπώνεται. Αναζητεί το μυστικό της νίκης. Πληροφορείται το αήττητο όπλο. Είναι ο Σταυρός. Παραδέχεται την υπεροχή Του. Θαυμάζει την ενάρετη Ιουστίνα και παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Γίνεται χριστιανός. Θέτει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του Ιησού. Μετανοεί ειλικρινά. Προσεύχεται πύρινα. Μελετάει ακατάπαυστα. Διαμοιράζει τα πλούτη του. Κατακαίει τα μαγικά βιβλία. Τριάντα πέντε χρονών, βαπτίζεται και γίνεται ιερέας. Εργάζεται εντατικά. Κηρύττει με παλμό και κερδίζει ψυχές στον Χριστό. Εξουσιοδοτείται από τον Κύριο να διαλύει μάγια. Μετά δύο χρόνια χειροτονείται Επίσκοπος Καρχηδόνας.
Και στη νέα ποιμαντική του θέση καταγράφει πλούσια δράση. Αναρίθμητοι άπιστοι οδηγούνται στον Χριστό. Πολύτιμος βοηθός του η διακόνισσα Ιουστίνα. Κι όταν ο αυτοκράτορας Ουαλεριανός διώκει τους χριστιανούς, συλλαμβάνεται κι εξορίζεται.
Αργότερα, μαζί με την Ιουστίνα ομολογούν με παρρησία την πίστη τους και δέχονται με χαρά τα βασανιστήρια. Φυλακίζονται και κρεμώνται. Σχίζονται οι σάρκες και φραγγελώνονται. Τοποθετούνται σε πυρωμένο τηγάνι, αλλά εξέρχονται αβλαβείς. Οι προσευχές τους θωρακίζουν. Οι εχθροί απογοητεύονται. Τους καταδικάζουν σε θάνατο διά ξίφους και κερδίζουν την ατέρμονη Ουράνια δόξα.-