Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

20.3 ΑΓΙΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΛΑΥΔΙΑ, ΕΥΦΡΑΣΙΑ, ΜΑΤΡΩΝΑ, ΙΟΥΛΙΑΝΗ, ΕΥΦΗΜΙΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΑ.-

                                                      20.3  ΑΓΙΕΣ  ΜΑΡΤΥΡΕΣ :

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΛΑΥΔΙΑ,  ΕΥΦΡΑΣΙΑ, ΜΑΤΡΩΝΑ,

 ΙΟΥΛΙΑΝΗ, ΕΥΦΗΜΙΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΑ.-

      Επτά κοπέλλες της Αμινσού ομόφρονες και ομόψυχες, φλογερές Χριστιανές, πιστά  αφοσιωμένες στον Κύριο, διώκονται από τον Μαξιμιανό.

            Η παράστασή τους μπροστά στον άρχοντα είναι ψύχραιμη.Με ύφος αγέρωχο, με φρόνημα αδούλωτο, δίνουν ομόφωνη, ευθαρσή ομολογία. Διακηρύττουν την αληθινότητα του Θεού παρρησιακά. Βασανίζονται βάναυσα  και  τερματίζουν νικηφόρα.

            Επτά  νεαροί  βλαστοί, Μάρτυρες Χριστού, εισέρχονται  στην  Αιωνιότητα για ατέρμονη συνευφροσύνη.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.