Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Η αγάπη πάντα υπομένει.

                                    "Η αγάπη πάντα υπομένει."  ( Α΄Κορ. ιγ΄7 )                                                                                                                         

     Στην μεταπτωτική κοινωνία οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων σημειώνουν διασάλευση.

  Ο εγωκεντρισμός δρα καταλυτικά. Ο ατομισμός κινείται συμφεροντολογικά. Η ιδιοτέλεια υποκαθιστά την ανιδιοτέλεια.

  Η φιλαυτία μηδενίζει την φιλαλληλία. Η διχόνοια απωθεί την ομόνοια. Η αντιζηλία γεννά την αντιπάθεια. Η επιβολή ακολουθεί την επιβουλή. Η φιλοξενία εκδιώκεται από την αξενία. Η δικαιοσύνη στραγγαλίζεται από την αδικία. Η τιμή δολοφονείται από την ατιμία. Οι ανάξιοι επιπλέουν και οι άξιοι υποπλέουν.

       Η αγάπη βρίσκεται πληγωμένη και είναι η μόνη, που μπορεί να ζωοποιήσει και να καινοποιήσει. Η αγάπη διαθέτει επιμονή στην προσευχή, υπομονή στον αγώνα, ανεξικακία στην αδικία, ανοχή στην προσβολή, αντοχή στις επιθέσεις.

              Η αγάπη πανίσχυρο αντίδοτο σε κάθε αντιξοότητα.-

Από  το  βιβλίο΄΄ΝΥΞΕΙΣ  ΒΙΒΛΙΚΟΠΑΤΕΡΙΚΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.