Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Αγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης.
26/10   ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Θεσσαλονίκη η γενέτειρα του Δημητρίου. Αξιωματικός του στρατού γενναίος, αλλά και στρατιώτης Χριστού πανένδοξος.  Πιστεύει   στο  Χριστό,  αγαπά το Χριστό  και διδάσκει για  το  Χριστό. Η δράση του απλώνεται σ  ὅλη την πόλη.  Η γνωστοποίησή της  στον Αυτοκράτορα Διοκλητιανό προκαλεί οργή. Καλείται προς απολογία. Η δήλωσή του είναι θαρραλέα και  κατηγορηματική. Φυλακίζεται άμεσα.
Στούς   αγώνες,  που   διεξάγονται  τότε, οι  ειδωλολάτρες  προκαλούν   τούς χριστιανούς με έναν γιγαντόσωμο άνδρα τον  Λυαίο.  Ο Νέστορας, νέος και ωραίος, έρχεται  στη  φυλακή, στον  γνωστό  του Δημήτριο  και επιζητεί τις προσευχές του. Ο Δημήτριος τον ασφαλίζει με το σημείο τού  Σταυρού  και τις  προσευχές του  και προσέρχεται στον στίβο.
Ο  μικρόσωμος Νέστορας  τολμά νά  αναμετρηθεί  με τον γιγαντόσωμο Λυαίο.   '' Θεέ του Δημητρίου, βοήθει μοι ! '' αναφωνεί  και  ορμά ακάθεκτος  εναντίον του. Με ένα  χτύπημα  καίριο  τον  αφήνει νεκρό.  Ο Διοκλητιανός ωρύεται. Διατάζει αμέσως τον αποκεφαλισμό  τους.
Δύο  Μάρτυρες  Χριστού  προσφέρουν τη ζωή τους στον Κύριο.-


ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΟΝ

Δεύτε ανυμνήσωμεν  οι πιστοί, Δημήτριον Μέγαν, Μυροβλήτην, θαυματουργόν. Αγλάϊσμα Μαρτύρων και κλέος των Αγίων, ημών θερμόν προστάτην, πρέσβυν ακοίμητον.-