Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

7.3 ΟΣΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ.

                                                  7.3   ΟΣΙΟΣ  ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ.                 

                  Μέγαρα η γενέτειρα του Οσίου Λαυρεντίου.

                  Γονείς του ο Δημήτριος και η Κυριακή.

          Την ευσέβεια και την πίστη τους φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν ανόθευτα στον γυιό τους.  Και όντως η εύπλαστη καρδιά του δέχτηκε τα χριστιανικά μηνύματα.

          Ενήλικας πλέον νυμφεύεται την Βασίλω και αποκτά  δύο γυιούς, τον Ιωάννη και τον Δημήτριο. Όλη η οικογένεια μία εύοσμη ανθοδέσμη, δώρο του Θεού Πατέρα, πρότυπο, για όλους τους  συντοπίτες  του.

          Επαγγέλματά του, το του γεωργού και  το του οικοδόμου. Οργώνει την γη, παράλληλα όμως και το ΄΄γεώργιον΄΄της ψυχής του. Οικοδομεί οικίες, αλλά και το οικοδόμημα της προσωπικής του υποστάσεως δεν ξεχνάει, μεταμορφώνοντας τα πάθη σε αρετές.

     Ο Κύριος παρακολουθεί την πορεία του. Η Κυρία Θεοτόκος του υποδεικνύει ερειπωμένη Ιερά Μονή στη Σαλαμίνα, για ανασκαφή. Όντως προστρέχει  τάχιστα και ανευρίσκει την πάνσεπτη εικόνα της, όπου και οικοδομεί νέα Ιερά Μονή το 1682. Εκεί κείρεται Μοναχός και μετονομάζεται Λαυρέντιος. Ζεί ασκητικά, λατρευτικά, μυστηριακά. Ο Θεός ευαρεστείται και τον χαριτώνει με την  θαυματουργία.

 Τα ίχνη του ακολουθεί και η γυναίκα του, η οποία μετονομάζεται Βασσιανή.

  Η εκδημία του ειρηνική στις 7 Μαρτίου 1707.

  Η ευφροσύνη του πλέον άληκτη.-

                                               Ελ. Α. Κλ.