Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

19.3 ΑΓΙΟΙ : ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ και ΔΑΡΕΙΑ.

19.3  ΑΓΙΟΙ : ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ  και  ΔΑΡΕΙΑ.
ΚΛΑΥΔΙΟΣ και ΙΛΑΡΙΑ, η σύζυγος,
ΙΑΣΩΝ  και  ΜΑΥΡΟΣ, τα τέκνα.

          Αρχοντόπουλο  ο  Χρύσανθος, επισημαίνεται  από το μάτι του Θεού και κατηχείται κρυφά από Επίσκοπο. Βαπτίζεται, χαριτώνεται και κηρύττει Χριστόν τον Εσταυρωμένον.

Ο πατέρας εξαγριώνεται., τον φυλακίζει και τον νυμφεύει με την φιλόσοφο  Δαρεία. Η μεταστροφή της σημειώνεται σύντομα και η βάπτισή της ακολουθεί. Με την αμοιβαία υπόσχεση της εγκράτειας  αφιερώνονται  στον Θεό  και εργάζονται  για  την  εξάπλωση  της  Βασιλείας Του.

Η δράση τους προκαλεί. Διαβάλλονται, συλλαμβάνονται,  βασανίζονται  και  μαρτυρικά εκδημούν  από την γη  για  να ενδημήσουν  στην  χώρα την  αείφωτη της Βασιλείας του Θεού.-

Ο Κλαύδιος, θήραμα του Μεγάλου Κυνηγού, του Ιησού, τώρα. Παρακολουθεί το αβλαβές του ζεύγους, συγκλονίζεται το είναι του και δηλώνει Χριστιανός. Βαπτίζεται μαζί με την σύζυγό του Ιλαρία και τα δυό τέκνα τους: Ιάσονα και Μαύρο, καθώς και τους στρατιώτες της φρουράς του.

Η τιμωρία άμεση. Προσδένεται με ογκόλιθο  και ρίχνεται στην θάλασσα, σφραγίζοντας μαρτυρικά την ζωή του. Τα τέκνα του και οι στρατιώτες αποκεφαλίζονται. Η σύζυγος ενταφιάζει τα λείψανά τους και εκεί προστρέχει καθημερινά. Εκεί συλλαμβάνεται, για να θανατωθεί. Προσεύχεται και αποκεφαλίζεται.

Μία ανθοδέσμη Μαρτύρων, τώρα, στον Ουρανό.-

                                                     Ελ. Α. Κλ.