Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ "Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΑΓΑΠΗΣ."

 

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ

   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  της   ΑΓΑΠΗΣ."



"Τη Αγία και Μ. Τετάρτη της αλειψάσης τον Κύριο μύρω πόρνης γυναικός μνείαν ποιείσθαι οι Θειότατοι Πατέρες εθέσπισαν..."

          Η απεγνωσμένη διά τον βίον και επεγνωσμένη διά τον τρόπον το μύρο βαστάζουσα προσήλθε σοι."( Απόστιχο όρθρου ημέρας).   

Μια   αμαρτωλή  γυναίκα προβάλλει στο επίκεντρο και προσφέρει τα δάκρυά της και το μύρο στον Χριστό. Απεγνωσμένη, απελπισμένη για τη ζωή της, αφού κολύμπησε  στα θολά νερά της αμαρτίας.

          Και εμείς βιώνουμε την αμαρτία ποικιλότροπα , είτε πράττοντας το ίδιον θέλημα και δρώντας εγωκεντρικά, είτε παραδίδοντας τον εαυτό μας στις ηδονικές απολαύσεις, είτε  περιθωριοποιώντας τον Ιησού από τη ζωή μας και περιφρονώντας Τον κατάφωρα.

          Επεγνωσμένη του τρόπου και του δρόμου της σωτηρίας, η πόρνη.

      Η αγάπη της προς τον Χριστό πυροδοτεί το είναι της και δείχνει τη πορεία της αληθινής ελευθερίας.

         Η  αγάπη  τροφοδοτεί  τη  ταπείνωση,  επιδεικνύει  τη  κατανόηση, προξενεί  τη  μετάνοια,  μηδενίζει  την  αυτάρκεια,  προκαλεί  τη  τόλμη, χορηγεί  τη συγχώρεση  και  εξασφαλίζει  την  άφεση.

         Η αγάπη την οδηγεί προσπίπτουσα στον Λυτρωτή και αναζητούσα ένα νέο ξεκίνημα. Η κίνησή της είναι σωστική, εφ' όσον με τη βίωση της αγάπης, τη κοινωνία με τον Χριστό, γεύεται  την  αληθινή  ελευθερία  και αναδεικνύεται  πρότυπο  ζωής.-

                                                                ΄΄Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ΄΄   Ελ.  Α.  Κλ.