Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

22.5 ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ.

                                                  22.5  ΑΓΙΟΣ  ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ.

                                        

         Βλαστός  της  Αμασείας  του Πόντου  και  ανεψιός  Θεοδώρου Τήρωνος ο Βασιλίσκος.

              Με την πίστη βαθιά και την αγάπη θερμή προς το Χριστό, ποθεί το μαρτύριο. Η γνωστοποίηση  της  ταυτότητάς  του επιφέρει και τη σύλληψή του.

      Φυλακίζεται, απελευθερώνεται με Θεϊκή επέμβαση και προσέρχεται στους συγγενείς  για  αποχαιρετισμό  και  κατήχηση.

   Καταζητείται, συλλαμβάνεται  και προσδένεται  σε ξηρό πλάτανο. Ο Μάρτυρας 

προσεύχεται. Ο Κύριος θαυματουργεί. Βλασταίνει  ο πλάτανος  και πηγή νερού αναβλύζει  στη  ρίζα του. 13  στρατιώτες μεταστρέφονται.

Ο  Αθλητής  ανακρίνεται, προσεύχεται  και  φωτιά  από  τον Ουρανό κατακαίει ναό και συντρίβει είδωλα. Ο ηγεμόνας εξοργίζεται και τον αποκεφαλίζει. Το σώμα ρίχνεται στον ποταμό. Η ψυχή φθάνει στον Ουρανό.

          ΄Ενας  Μάρτυρας  θαυματουργός  και  πρεσβευτής  για  μας.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.