Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο Ρώσος.


27/5  ΟΣΙΟΣ   Ι Ω Α Ν Ν Η Σ, ο  Ρώσος.
-Το σκεύος της Θείας Χάριτος.-

Όσιος   Ι Ω Α Ν Ν Η Σ! Ο ένθεος θεράποντας  Χριστού.
Όσιος  Ι Ω Α Ν Ν Η Σ ! Το σκεύος της Θείας Χάριτος.
Όσιος  Ι Ω Α Ν Ν Η Σ !Το βλάστημα της Ρωσίας.
ΌσιοςΙΩΑΝΝΗΣ ! Το καύχημα της Ευβοίας.
Όσιος Ι Ω Α Ν Ν ΗΣ ! Των Αγγέλων ο συμπολίτης.
ΌσιοςΙΩΑΝΝΗΣ! Των ανθρώπων ο προστάτης.
Ας ενσκύψουμε ευλαβικά στη βιοτή του, αντλώντας σωστικά μηνύματα.Γεννιέται το 1690 στη  Ρωσία  από ευσεβείς Χριστιανούς γονείς, οι οποίοι ενσταλάζουν στην ψυχή του την πίστη στο Θεό και ανάβουν τη φλόγα της αγάπης σ’ Εκείνον.
20χρονο παλικάρι, παίρνει μέρος  στον πόλεμο των Ρώσων κατά των Τούρκων. Εκεί συλλαμβάνεται αιχμάλωτος πολέμου και πωλείται δούλος σε Οθωμανό Ίππαρχο,  στο Προκόπι της Μ. Ασίας.
Είναι σκλάβος στο σώμα, αλλά ελεύθερος στην ψυχή. Η καρδιά του συντονισμένη στο ρυθμό της αγάπης του Θεού, τον καθιστά  πανευτυχή.
Περιποιείται ευδιάθετα τα ζώα στο στάβλο του αγά και εδραιώνει την ταπεινοφροσύνη. Εκεί, στ’ άχυρο, γονατίζει και στέλνει πύρινες προσευχές στο Θεό. Εκεί  τρέφεται  λιτότατα, αγρυπνεί  καιζει  οσιακά.
Καθυποτάσσει τη σάρκα στο πνεύμα και αισθάνεται απελεύθερος, δέσμιος Χριστού.
Ζει για το Χριστό, με το Χριστό  και δίνει τη μαρτυρία του Χριστού.
40 ετών, το 1730, στις 27 Μαϊου, ασθενεί και παραδίδει ειρηνικά την ψυχή του στα χέρια του Πλάστη, για αιώνιες  απολαύσεις.
Το σώμα του, άφθαρτο, σκορπίζει ευωδία και Χάρη θαυματουργό. Τοποθετείται  σε  λάρνακα  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Το 1832, σε μία τουρκική επίθεση στρατιώτες το ρίχνουν στη φωτιά, αλλά παραμένει ανέγγιχτο κι ανακινείται μέσα στις φλόγες. Οι Τούρκοι έντρομοι φεύγουν.
Οι Χριστιανοί, το 1924 με την ανταλλαγή των πληθυσμών, φέρουν τον Άγιο στο Ν. Προκόπι  Ευβοίας, όπου  σκορπίζει  θαυματουργό  Χάρη, σ’ όσους  με  πίστη  την  επικαλεσθούν.
Ο Όσιος Ιωάννης ζει στη γη, σαν Όσιος, κακοπαθεί σαν καλός στρατιώτης Χριστού και αξιώνεται του αφθάρτου στεφάνου της δόξης και της Επουρανίου  Βασιλείας.
Πρότυπο ζωής για μας, προβάλλει μπροστά μας και μας προσκαλεί να τον μιμηθούμε. Μας καλεί σε εγρήγορση, για αγώνες νικηφόρους. Μας αναμένει εναγώνια στον Ουρανό, για να συνευφρανθούμε αιώνια, αναφαίρετες χαρές.Η μίμησή του θα είναι η μεγαλύτερη τιμή, από όσες του αποδίδουμε κάθε χρόνο στη μνήμη του. Μακάρι!-

ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΟΝ.
 Χαίροις   της   Ευβοίας  ο    θησαυρός,  ακένωτον    ρείθρον,   ιαμάτων   παντοειδών. Θαυματουργίας πόλος, το λείψανον τοΘείον, παμμάκαρ ΙΩΑΝΝΗ,ημών μνημόνευε.-