Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

3.4 ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ο Ομολογητής.

                                         3.4   ΟΣΙΟΣ  ΝΙΚΗΤΑΣ   ο Ομολογητής.

          Γαλουχημένος  με τα νάματα της πίστεως  στον Θεό ο Νικήτας από την γιαγιά του, αφού η μητέρα του εξεδήμησε πρός Κύριον, ποθεί να ζήσει με τον Χριστό  και για τον Χριστό.

Εγκαταλείπει τον κόσμο και εγκαθίσταται στα όρη. Ζεί αυστηρά ασκητικά και διακρίνεται για την αγιότητα.΄Ερχεται σε Κοινόβιο και ξεχωρίζει για τις αρετές. Η υπομονή και η ταπείνωση, η  υπακοή και η αγάπη ευδιάκριτες προσκαλούν για μίμηση.

Από  την  θέση  του  Ιερέα  και του Ηγουμένου  δίνει  μάχες  σκληρές  κατά των εικονομάχων. Ο φιλήσυχος Ασκητής είναι και δεινός Ομολογητής. Η αλήθεια της  Ορθοδοξίας  διαλάμπει.

Φυλακίσεις και  εξορίες  δέχεται, αλλά  και  αιώνιες απολαύσεις ετοιμάζονται.

΄Ενας  ΄Οσιος  και  Ομολογητής, ο Νικήτας στα Ουράνια Σκηνώματα.- 

                                                            Ελ. Α. Κλ.