Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

30.4 ΑΓΙΑ ΑΡΓΥΡΗ.

                                                          30.4  ΑΓΙΑ   ΑΡΓΥΡΗ

          

 Ευσεβής  κόρη  από  θεοσεβείς γονείς  η Αργυρή  εισέρχεται στον έγγαμο στίβο. Ο Σατανάς  τη φθονεί για τη βαθιά της πίστη. Νεόνυμφη  ακόμη υποβλέπεται πονηρά από έναν Τούρκο. Η αντίσταση σθεναρή. Η συκοφαντία εκτοξεύεται : Επιθυμεί να άλλαξοπιστήσει. Η σύλληψη είναι άμεση και η  μαρτυρία ενώπιον του Κριτή της Προύσας δυναμική. Η  παρρησιακή  ομολογία της  χριστιανικής της ταυτότητας την οδηγεί στη φυλακή.
          17 χρόνια στη φυλακή ανακρίνεται και βασανίζεται.Υπομένει καρτερικά και επιμένει αρνητικά και εμμένει στο πιστεύω της. Τοιουτοτρόπως  κατεργάζεται  την σωτηρία της.
        Δέσμια  για  την  αγάπη  του  Χριστού  ζει  και  από εκεί αναχωρεί για τον Ουράνιο Νυμφώνα.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.