Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

25.12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

                                                                25.12  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

                                                                                                                         

«Δι’ ημάς  γαρ  εγεννήθη, Παιδίον νέον ο προ αιώνων Θεός» . Σήμερα εορτάζομε «τη Μητρόπολη των εορτών» ,τα Χριστούγεννα, την ημέρα της γεννήσεως του Χριστού. Ο Υιός του  Θεού,  ο Λόγος, ενανθρώπησε, έγινε  τέλειος άνθρωπος, ενώ παρέμεινε και  τέλειος Θεός, σε έναν παροξυσμό αγάπης προς τον άνθρωπο. Εγκατέλειψε τον Ουρανό  και   ήλθε  στη γη  για να σώσει τον  άνθρωπο και να του δώσει  τη  δυνατότητα της θέωσης.
      Ο ερχομός Του στο  ιστορικό γίγνεσθαι  επέφερε την ανακαίνιση του κόσμου, σηματοδότησε  την  αναγέννηση του ανθρώπου.
         Η γέννηση του Χριστού ορόσημο και έναυσμα για τη  προσωπική  αναγέννηση του καθενός μας. Και είναι αυτό, που έχουμε σήμερα άμεση ανάγκη. Σήμερα, που η οικονομική κρίση σείει  συθέμελα το έθνος μας, η εφιαλτική λαίλαπα  απειλεί  τον  παγκόσμιο  ιστό της  ανθρώπινης κοινωνίας, τα  οικονομικά συστήματα καταρρέουν κι εμείς οι άνθρωποι μένουμε  απλοί θεατές  σε  όσα συμβαίνουν, ανάξιοι  διαχειριστές της κρίσεως.
       Όλη  αυτή η εκρηκτική κατάσταση είναι συνέπεια του προσωπικού μας εγωϊσμού, της  υπέρμετρης  φιλαυτίας, της  πασιφανούς αλαζονείας. Η απληστία, η υλοφροσύνη, η χλιδή η κατάχρηση των αγαθών  ωδήγησαν πλήθος ανθρώπων  στην  ανέχεια. Το μέλλον διαγράφεται  δυσοίωνο. Φως στο τούνελ δεν  φαίνεται.
       Και  όμως ας μην απελπισθούμε. Υπάρχει διέξοδος  από το αδιέξοδο. Βρίσκεται  στα Χέρια του  Θεανθρώπου και αφορά  τη προσωπική μας αναγέννηση, η οποία θα προκύ-ψει  από  τη  σχέση μας  με  Εκείνον. Μία επανασύνδεσή μας μαζί Του, η συμμετοχή μας στη Λατρευτική και Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, θα επιφέρει τη μεταστροφή μας, τη μετάνοια και θα προκαλέσει το έλεος και την ευσπλαχνία του Θεού. Ο Χριστός μας υποσχέθηκε: «Ιδού εγώ μεθ' υμών ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» , δηλαδή θα είναι κοντά μας τώρα και πάντοτε και έως της συντελείας του αιώνος, μέσα από την Εκκλησία Του. Αν Τον πλησιάσουμε, θα μας αγκαλιάσει, αν Του ζητήσουμε θα μας δώσει, αν Του μιλήσουμε θα μας ακούσει, αν Τον εμπιστευθούμε δεν θα μας προδώσει.
      Σήμερα γεννιέται ο Χριστός και  η ελπίδα δεν χάθηκε. Αν  απαρνηθούμε  την αυτο-νομία μας και εξαρτηθούμε από την αφειδώλευτη πρόνοια του Θεού, αν ενθρονήσουμε το Θείο Βρέφος  στη καρδιά μας, αν  αφήσουμε τον Χριστό να διαφεντεύσει τη ζωή μας, τότε όλα τα δυσεπίλυτα προβλήματα  επιλύονται, η καρδιά μας ειρηνεύει και η αγάπη περιχέεται αφειδώλευτα  γύρω  μας.
      Ο Κύριος ας επισκιάσει  τη ζωή μας, ας πυροδοτήσει το είναι  μας, ώστε η χαρά, η ειρήνη και η ελπίδα για ένα καλύτερο  αύριο να εδραιωθούν  ανεξίτηλα στις καρδιές μας.-                                                                            Ελ.Α.Κλ.