Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

27.11 ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ο Πέρσης.

                                                     27.11  ΑΓΙΟΣ  ΙΑΚΩΒΟΣ  ο Πέρσης.


      Ιάκωβος!  Πέρσης  την  καταγωγή  και  στη Βηθλαβά της Περσίας ζει. Είναι Χριστιανός, αλλά συγχρόνως διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον  Βασιλιά των  Περσών  Ισδιγέργη. Η βασιλική επιρροή είναι προφανής και η πίεση για άρνηση της χριστιανικής πίστεως καταφανής.

Ο Ιάκωβος αλλαξοπιστεί. Το οικογενειακό του  περιβάλλον  τον  αποστρέφεται. Ο συνειδησιακός έλεγχος ενεργοποιείται. Η μετάνοια  συντελείται. Η προσφυγή  στον  Βασιλιά  και  η  ομολογία  και  κατάθεση  της  μεταστροφής   γεγονός. 

Κατάπληκτος  ο Βασιλιάς εξοργίζεται. Βασανίζει και αποκεφαλίζει  τον Ομολογητή.

          Η Θριαμβεύουσα  Εκκλησία  κερδίζει έναν ακόμη Μάρτυρα.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.