Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

12.6 ΟΣΙΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ.

                                              12.6  ΟΣΙΟΣ    ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ.

                                            

           Φλογερό    Περσόπουλο  ο   Ονούφριος    γνωρίζει   τον  Χριστό  και   ποθεί   την αφιέρωσή του σ᾿ ᾿Εκείνον.

Εισέρχεται στην Κοινοβιακή αρένα, αγωνίζεται υπομονετικά και σημειώνει πνευματικές νίκες. Η Θεία Χάρη τον επισκιάζει. Η  απάθεια  διαλάμπει. Ο  πόθος της ερήμου κατακαίει το είναι του.

Με θλίψη η αδελφότητα  τον αποχωρίζεται. Η  αιγυπτιακή έρημος τον υποδέχεται. Ο  Θεός  φροντίζει για τη διαμονή του με το δούλο Του Ερμία. Μία  καλύβη κοντά σ᾿ ένα  πελώριο Φοίνικα γίνεται η  αγωνιστική  του  έπαλξη. Η  αγιότητά του διαδίδεται και ο λαός του Θεού προστρέχει. Ο αββάς Παφνούτιος τον επισκέπτεται  και τον ενταφιάζει, εκεί στον Φοίνικα.

΄Ενας αγωνιστής του αόρατου πολέμου νικητής και οικιστής του Παραδείσου.-

                                      Από το βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄  Ελ. Α. Κλ.