Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

17.12 ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ο Ζακύνθιος.

 

17.12   ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  ο Ζακύνθιος.

           


           Τέκνον  ευλαβεστάτων  γονέων  ο Διονύσιος  διδάσκεται την ένθερμη πίστη, την έμφλογη αγάπη στον Χριστό.

          ΄Εμπρακτα εφαρμόζει τον Ευαγγελικό  Νόμο  και τον διδάσκει  ένζηλα. Με την  ενέργεια  του Θεού και τη συνέργεια την προσωπική του σημειώνει αλματώδη πρόοδο.

            Κείρεται Μοναχός στη Μονή Στροφάδων και βιώνει  την Ορθόδοξη  ασκητική. Η  αγιότητά του γνωστοποιείται  και επιλέγεται Επίσκοπος Αιγίνης.

       Ποιμενάρχης αληθινός, αγρυπνεί για τη σωτηρία του  ποιμνίου του. Σκορπίζει αφειδώλευτα αγάπη και ενισχύει την πίστη. Δρα ταπεινά και αθόρυβα.

     Ο πολύς κόπος  τον καταβάλλει. Ασθενεί  και  παραιτείται.

             ᾿Επιστρέφει στη Ζάκυνθο, ως προσωρινός Επίσκοπος και αποσύρεται, αργότερα στη Μονή της  Παναγίας  Αναφωνήτριας. Από εκεί συνεχίζει  την  αγαπητική του προσφορά. Και ο φονιάς του αδελφού του δέχεται την προστατευτική του κάλυψη.

           Πλήρης  ημερών  εκδημεί, ενώ   το λείψανό του αλώβητο ευωδιάζει  και  θαυματουργεί.

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ