Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

2/7 ΑΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ.



2/7 ΑΓΙΟΣ   ΛΑΜΠΡΟΣ.



          Νεομάρτυρες είναι εκείνοι, που ιχνηλάτησαν τους Μάρτυρες, θαύμασαν την πίστη τους, την αγάπη τους, την υπομονή τους, την καρτερία τους, τη θυσιαστική προσφορά τους και αναδείχθηκαν  ακριβείς  μιμητές τους.
             Τοιουτοτρόπως δημιουργήθηκε  ο Χορός  των Νεομαρτύρων.
   Σ’αυτόν τον ένδοξο Χορό συγκαταλέγεται και ο Άγιος Λάμπρος. 
   Χριστιανός ευσεβής, Αγωνιστής τήρησης του Ευαγγελικού Νόμου.
           Στη νηνεμία  προσπαθεί. Στη φουρτούνα, δυστυχώς, δειλιάζει  μπροστά στους εκβιασμούς των Τούρκων. Ο φόβος τον οδηγεί στην  εξωμοσία. Λιποτακτεί , αρνείται την πίστη του. Η προδοσία συντελείται επιπόλαια.      
            Ο συνειδησιακός έλεγχος αρχίζει σύντομα. Μεταμελείται και προστρέχει  
αυτόκλητα  να δηλώσει  πίστη στο Χριστό.
 Το μαρτύριο  ακολουθεί βάναυσο. Υπομένει και νικά. Σφραγίζει με το αίμα του την πίστη του στον Ιησού και διαγράφει την αλλαξοπιστία του, στις 2 Ιουλίου 1835 στη Μάκρη Έβρου.
Ο Κύριος  δέχεται  την  έμπρακτη μετάνοια και αυτοθυσία  και  τον  κατατάσσει  στην  πανένδοξη  Χορεία  των Μαρτύρων.-

                                                  Από το βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.