Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

24/5 ΑΓΙΟΙ Μ Ε Λ Ε Τ Ι Ο Σ, Φ Α Υ Σ Τ Ο Σ, Μ Α Ρ Κ Ε Λ Λ Ο Σ, Μ Α Ρ Κ Ε Λ Λ Ι ΝΟΣ, ΣΕΡΓΙΟΣ, Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ,ΦΗΛΙΚΟΣ,Φ Ω Τ Ε Ι Ν Ο Σ, Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ι Σ Κ Ο Σ, Μ Ε Ρ Κ Ο Υ Ρ Ι Ο Σ και Δ Ι Δ Υ Μ Ο Σ, καθώς και άλλοι 11.208 Μάρτυρες.




24/5 ΑΓΙΟΙ
Μ Ε Λ Ε Τ Ι Ο Σ, Φ Α Υ Σ Τ Ο Σ, Μ Α Ρ Κ Ε Λ Λ Ο Σ, Μ Α Ρ Κ Ε Λ Λ Ι ΝΟΣ,
ΣΕΡΓΙΟΣ, Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ,ΦΗΛΙΚΟΣ,Φ Ω Τ Ε Ι Ν Ο Σ, Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ι Σ Κ Ο Σ,
Μ Ε Ρ Κ Ο Υ Ρ Ι Ο Σ  και Δ Ι Δ Υ Μ Ο Σ, καθώς  και  άλλοι 11.208 Μάρτυρες.


                Η μαρτυρική Χορεία απαρτίζεται από ανθρώπους, των οποίων το είναι δονείται από θερμουργό πίστη και πυρπολείται από φλογερή αγάπη.Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά στοιχεία επενεργούν συντελεστικά στην αντιμετώπιση του μαρτυρίου. Η προσωπική τους προαίρεση προκαλεί  την Θε΄ι΄κή επέμβαση και την παρουσία της θαυματουργίας.
Οι παρεμβάσεις θαυματουργίας, κατά τα μαρτύρια των Χριστιανών, έναυσμα για αθρόες προσελεύσεις ψυχών στη στρατιά του Ιησού.
          Και η ομάδα των σημερινών Αγίων είναι θαυμαστή. Ο  Μελέτιος πρωτοστατεί. Είναι συστρατιώτης με τον Ιωάννη και τον Στέφανο. Καταγγέλλονται  για  την πίστη τους και  προσκαλούνται για απάρνηση. Η άρνησή τους σθεναρή. Η στάση τους ανένδοτη. Ο Στέφανος και ο Ιωάννης αποκεφαλίζονται. Ο Μελέτιος βασανίζεται σκληρά.
Ο ειδωλολάτρης Σεραπίων, βλέποντας την προσευχητική δύναμη του Μελετίου  να  συντρίβει τα είδωλα του ναού, πιστεύει στο Χριστό.
        Ο  μάγος Καλλίνικος  βλέποντας την ανενεργή  δράση του  δηλητηρίου, με το οποίο  ποτίζουν τον Μελέτιο, δηλώνει Χριστιανός.Και  οι δύο ομολογούν με θάρρος και αποκεφαλίζονται.
Η παρακολούθηση του μαρτυρίου της ομάδας του Μελετίου επαυξάνει το  στρατό του Χριστού. 12 Κόμητες και Τριβούνοι γίνονται Χριστιανοί.
Τρεις γυναίκες: Η Μαρκιανή, η Παλλαδία και η Σωσσάνη πιστεύουν στο Χριστό.
Δύο νήπια:Ο Κυριακός και ο Χριστιανός  ομολογούν  πίστη.
11.208 συνολικά Μάρτυρες είναι η καρποφορία της θέας του μαρτυρίου των ανδρείων αυτών Μαρτύρων.-
                                                                      Ελ. Α . ΚΛ.