Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.


            Θεσσαλονίκη η γενέτειρα  του  Αγίου  Δημητρίου. Αξιωματικός του στρατού γενναίος, αλλά και στρατιώτης Χριστού πανένδοξος.  Πιστεύει   στον  Χριστό,  αγαπά τον Χριστό  και διδάσκει για  τον  Χριστό.  Η δράση του απλώνεται σ’ όλη την πόλη. Η γνωστοποίησή της στον Αυτοκράτορα Διοκλητιανό προκαλεί οργή. Καλείται προς  απολογία.  Η δήλωσή του είναι θαρραλέα και  κατηγορηματική. Φυλακίζεται άμεσα.
            Στούς αγώνες, που διεξάγονται τότε, οι ειδωλολάτρες  προκαλούν   τους Χριστιανούς με έναν γιγαντόσωμο άνδρα τον  Λυαίο.  Ο Νέστορας, νέος και ωραίος, έρχεται  στη  φυλακή, στον  γνωστό  του Δημήτριο  και επιζητεί τις προσευχές του. Ο Δημήτριος τον ασφαλίζει με το σημείο του  Σταυρού  και τις  προσευχές του  και προσέρχεται στο στίβο.
            Ο  μικρόσωμος Νέστορας  τολμά να  αναμετρηθεί  με  τον γιγαντόσωμο Λυαίο. «Θεέ του Δημητρίου, βοήθει μοι !» αναφωνεί  και  ορμά ακάθεκτος  εναντίον του. Με ένα  χτύπημα καίριο τον αφήνει νεκρό. Ο Διοκλητιανός ωρύεται. Διατάζει αμέσως τον αποκεφαλισμό  τους.
            Δύο  Μάρτυρες  Χριστού  προσφέρουν τη ζωή τους στον Κύριο.-