Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

25/11 ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.

25/ 11  ΑΓΙΑ   Α Ι ΚΑ Τ Ε Ρ Ι Ν Η

          4ος αιώνας μ.Χ. και στην Αλεξάνδρεια  γεννιέται η  Αικατερίνη. Οι γονείς  της   φροντίζουν για  την  χριστιανική  ανατροφή  της  και την  πλατιά μόρφωση. 18χρονη κοπέλα  διαθέτει   ομορφιά σωματική  και  ψυχική, πλούτη  και  πολλή μόρφωση. Είναι  η  σοφή  και πιστή δούλη του Θεού.
          Αυτόκλητα παρουσιάζεται και ομολογεί  τον  Χριστό και  αληθινό  Θεό και διαδηλώνει την χριστιανική της ταυτότητα.Ο έπαρχος πληροφορείται την  πολυδιάστατη μόρφωσή της και  την  προσκαλεί προκλητικά.
          150 ρήτορες της Αλεξάνδρειας προσκαλούνται  να  την μεταπείσουν. Και οι 150 αφοπλίζονται από  την επιχειρηματική  της δεοντολογία  και  μεταστρέφονται.
          Ο  έπαρχος μένει άναυδος και έντρομος. Διατάζει  τον  σκληρό  βασανισμό τους και τον αποκεφαλισμό.
          Η Αικατερίνη  με τη συνοδεία της εισέρχεται τροπαιούχος στον  Ουράνιο  Νυμφώνα.-