Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
**********************************************************




Άπειρα μηνύματα εκπέμπονται ανά τους αιώνες. Αρχηγοί κρατών και θρησκειών, άνθρωποι του πνεύματος, ηγετικά στελέχη, στέλνουν μηνύματα με καθοδηγητικό χαρακτήρα και ενθαρρυντικό περιεχόμενο. Προσπαθούν ν' αναμεταδώσουν το πιστεύω τους, να εμφυσήσουν τις ιδέες του, να μεταλαμπαδεύσουν τον παλμό τους.
Όλα συνθήματα με κύριο γνώρισμα την προσωρινότητα, την παροδικότητα.
Όλα υφίστανται τη φθορά του χρόνου, εξατμίζονται, χάνουν την επικαιρότητά τους.
Όλα ανθρώπινα, αδύναμα να χαρίσουν μία μόνιμη χαρά, μία διαρκή ελπίδα, ένα ακατανίκητο θάρρος.
Όλα φέρνουν τη σφραγίδα της ατέλειας.
Ένα όμως μήνυμα, που πηγάζει από το κενό μνημείο του Αναστάντα Κυρίου στέκεται άτρωτο στα βέλη του πανδαμάτορα χρόνου.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ! ο Κύριος.
Είναι ο αναστάσιμος παιάνας.Ο Χριστός με την Ενανθρώπηση, τα Πάθη, τον Σταυρό και την Ανάσταση επέδειξε την άμετρη αγάπη και την άφατη ευσπλαχνία του Θεού προς τον άνθρωπο.
Έγινε ο Θεός άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος "κατά χάριν" Θεός. Έλαβε την ανθρώπινη σάρκα για να αποθανατίσει τη σάρκα.
Δέχτηκε εκούσια τον θάνατο για να νικήσει τον θάνατο. Με την σταυρική θυσία κατετρόπωσε τον Διάβολο και τον θάνατο, που ήταν συνέπεια της αμαρτίας.
Ο άνθρωπος, η εικόνα του Αρχέτυπου Υιού, με την πτώση του Αδάμ αμαυρώθηκε, αλλά με την Ανάσταση του Κυρίου ζωοποιήθηκε.
Με την Ανάσταση του Θεανθρώπου δόθηκε η δυνατότητα στον άνθρωπο να φθάσει στην Θέωση, στη λύτρωση, στη σωτηρία. Με στόχο τη μέθεξη της Θεοποιού ενέργειας του Θεού, πορεύεται από την κάθαρση της καρδιάς στον φωτισμό του νου και εξασφαλίζει την ειρήνη.
"Ε ι ρ ή ν η υμίν!΄΄ Ήταν ο πασχάλιος χαιρετισμός του Αναστάντα Κυρίου κατά τις εμφανίσεις Του στους Μαθητές. Μία ειρήνη εσωτερική, η οποία αντανακλάται εξωτερικά και συμβάλλει στην ευρύτερη ειρήνη.
Στον πνευματικό αγώνα κατά των παθών και στην προσπάθεια της μεταμόρφωσης του ανθρώπου σε πρόσωπο διάχυτη είναι η χ α ρ ά.
Δώρο αναφαίρετο της Αναστάσεως του Κυρίου η χ α ρ ά , εφ’ όσον "Χαίρετε!" απηύθυνε προς τις Μυροφόρες και καρπός αγώνα.
Η Ανάσταση του Χριστού πρόσφερε, αλλά και εξασφάλισε εις το διηνεκές τη χαρά, η οποία αρχίζει από τη γήϊνη αγωνιστική πορεία και προεκτείνεται στην ανεκλάλητη ευφροσύνη της θέας της δόξας του Θεού ατελεύτητα.
Χαιρόμαστε την Θεανθρώπινη παρουσία του Θεού στη γη.
Χαιρόμαστε και αναμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.
Χαιρόμαστε για τη δυνατότητα της αιώνιας απόλαυσης της βασιλείας Του.
Χωρίς το "Βατερλώ"του Γολγοθά και τον Θρίαμβο της Αναστάσεως ο άνθρωπος θα παρέμεινε στην πτωτική στάση.
Και ένα ακόμη αναστάσιμο μήνυμά Του ελπιδοφόρο:«Ιδού εγώ μεθ' υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος»(Ματθ. κη΄ , 20).
Τα λόγια αυτά, που πρόφεραν τα πανάχραντα χείλη του Αναστημένου Ιησού, χάρισαν ελπίδα αναφαίρετη στις ψυχές των πιστών.
Είναι μια εγγύηση για αιώνια εξασφάλιση.
Είναι μια συμβολαιογραφική πράξη, που υπογράφει ο ίδιος ο Χορηγός της ζωής.
Είναι το εχέγγυο για μία αέναη συμπαράσταση,για μία ακατάπαυστη συμπόρευση στο δρόμο της ζωής.
Είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα, που γεμίζει αγαλλίαση τις καρδιές των πιστών.
Είναι η σαφής υπόσχεση μιας συνεχούς συντροφιάς, μιας μόνιμης βοήθειας, που χαρίζει το αίσθημα της σιγουριάς, της ασφάλειας στα παιδιά του Θεού.
Ποιός μπορεί να το αμφισβητήσει; Ποιός μπορεί να δώσει μεγαλύτερη υπόσχεση; Ποιός είναι πιο συνεπής από τον Κύριο; Ουδείς στη γη άνθρωπος. Όλοι είμαστε άστατοι, υστερόβουλοι, ιδιοτελείς. Και μόνο ο Κύριος, που για μας τους εχθρούς Του θυσίασε επώδυνα τη ζωή Του, μόνο Εκείνος μπορεί να υπόσχεται με συνέπεια αμέριστη συμπαράσταση, με ενδιαφέρον αδιάπτωτο.
Γιατί έδειξε έμπρακτα το ανεξάντλητο πέλαγος της αγάπης Του.
Γιατί τήρησε, όσα μας υποσχέθηκε.
Γιατί φέρνει το παράσημο της νίκης κατά του θανάτου.
Γιατί είναι ο στοργικός Αδελφός και Φίλος.
Γιατί είμαστε δικοί Του.
Γιατί είναι ο Κύριος και Θεός μας.
«Ιδού εγώ μεθ' υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ. κη΄ ,20).
Πόσο θάρρος δε δίνουν τα λόγια αυτά ; Ποιός τ' ακούει και δεν πλημμυρίζουν τα στήθη του από ευγνωμοσύνη;
Από τη στιγμή, που ο Ιησούς εξήλθε από τον Τάφο Θριαμβευτής, από τότε δεν υπάρχει τίποτε, που να μας φοβίζει. Κι αυτή η αμαρτία είναι αδύναμη να μας καταδικάσει σε θάνατο, γιατί ο Χριστός μας χάρισε την αθανασία, τη λύτρωση, την προσωπική σωτηρία.
Το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου σηματοδότησε την πορεία μας και μας πρόσφερε την αληθινή χ α ρ ά, την πραγματική ε ι ρ ή ν η.
Και το πλέον ελπιδοφόρο αναστάσιμο δώρο Του η αδιάψευστη, ειλικρινής και διαχρονική υπόσχεσή Του: «Ιδού εγώ μεθ' υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος».
Εμπρός, λοιπόν, αδελφοί μου. Ας προχωρούμε με θάρρος στη ζωή. Ας αντιμετωπίζομε ατρόμητα τις δοκιμασίες. Η νίκη είναι δική μας. Ο Θεός, ο Αναστημένος Κύριος, είναι μαζί μας.-