Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

30.3 ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ο της Κλίμακος συγγραφέας.

                       30.3   ΟΣΙΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ,   ο της Κλίμακος συγγραφέας.

Βλαστός  ευσεβών  γονέων ο  Ιωάννης, πλούσιος σε υλικά, αλλά βαθύπλουτος σε ψυχικά. Μορφώνει το πνεύμα πλατιά, αλλά καλλιεργεί και την ψυχή βαθιά. Κυρίαρχος στον εαυτό του υποτάσσει τήν σάρκα  στο  πνεύμα  και  απελευθερώνεται.

        Επιλέγει  την  άσκηση  στο  Σινά και στοχεύει σε  αναβάσεις  υψηλές. Βιώνει  την κάθαρση της καρδιάς, προχωρεί στον  φωτισμό  του  νού  και  φθάνει  στην Θέωση.

         Συγγράφει  τις  βιωματικές  εμπειρίες του και καθοδηγεί αλάθητα στην  σωτηρία.

         Και  ως  Ηγούμενος  χειραγωγεί   σωστικά.

       Εκφραστής της Ορθόδοξης Παράδοσης  διδάσκει διαχρονικά. Είναι  ο   ακριβής  δείκτης  των  Ουρανοδρόμων.-

                                      Ελ. Α. Κλ.