Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

27.6 ΟΣΙΟΣ ΣΑΜΨΩΝ ο ξενοδόχος.

                                            27.6  ΟΣΙΟΣ   ΣΑΜΨΩΝ   ο ξενοδόχος.

Ρωμαίος, ευσεβής, ευφυής και πλούσιος  ο  Σαμψών. Φιλόλογος, φιλόσοφος, ιατρός στη γνώση,αλλά  και εντρυφητής των Γραφών, για τη κατοχή της Θείας γνώσεως.

Θέτει  τον  εαυτό του στη διάθεση των αδελφών του  Κυρίου. Θεραπεύει σώματα, στηρίζει  ψυχές, επιδοτεί  φτωχούς.

Η αγάπη διάχυτη στη πράξη. Πανδοχείο καί  νοσοκομείο αγάπης το σπίτι του.

΄Ερχεται στην Κωνσταντινούπολη και οργώνει την πόλη. Ο Πατριάρχης τον επισημαίνει και τον χειροτονεί  Ιερέα. Τότε  κτίζει  σταθμό αγάπης ασθενων. Εκεί προσφέρεται  μέχρι την ειρηνική εκδημία του.

΄Αγιος  της  προσφοράς  ο  Σαμψών.-

 

               Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.