Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

6.6 ΟΣΙΟΣ ΑΤΤΑΛΟΣ.

                                                          6.6   ΟΣΙΟΣ  ΑΤΤΑΛΟΣ.

Βιαστής της φύσεως, επιζητητής υπέρ φύσεως, εκπορθητής της  Βασιλείας  των  Ουρανών ο ΄Οσιος  Ατταλος.

Βαθύς  μελετητής  του Θεϊκού  Νόμου, αναδεικνύεται  και  ακριβής  τηρητής των  εντολών Του. ΄Αοκνος  εργάτης  της νοερής   προσευχής, γίνεται και βαθύς σκαπανέας της ψυχής. Ριζοτόμος των παθών  άτεγκτος, γίνεται  και  πολλών  αρετών κάτοχος.

Κατεργάζεται τη σωτηρία του έμφοβα, αγρυπνεί ανύστακτα, μάχεται ανένδοτα, νηστεύει αυστηρά, εγκρατεύεται απαρέγκλιτα, κακοπαθεί πρόθυμα.

Ταπεινοφρονεί και θαυματουργεί. Αγαπάει πολύ τον Θεό και  αγαθοποιεί ποικιλότροπα τον άνθρωπο. ΄Ολη η κτίση βρίσκεται στο φάσμα της αγαπητικής του δράσης.

          Ζεί ειρηνοφόρα και  εκδημεί  ειρηνικά, οσιακά.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.