Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

18.6 Α ΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ.

                                                       18.6  Α ΓΙΟΣ  ΛΕΟΝΤΙΟΣ.

          Γόνος ελληνικός ο  Λεόντιος   λεβέντης  στο  σώμα, αλλά  και ανδρείος στη ψυχή. Στρατιωτικός γενναίος, άνθρωπος συνετός, αξιωματικός οξυδερκής, αναδεικνύεται αρχιστράτηγος. Διατάσσει και διατάσσεται.

Είναι και στρατιώτης Χριστού. Αγωνίζεται για τη τήρηση του Ευαγγελικού Νόμου.Εφαρμόζει την αγάπη στη πράξη.Επιδεικνύει φιλανθρωπική  δράση καί διώκεται για τη δράση.

Ο δικαστής ΄Υπατος  και  ο  στρατιώτης   Θεόδουλος,  απεσταλμένοι   του ηγεμόνα Αδριανού προς τον Λεόντιο, δέχονται τη φιλοξενική του εκδήλωση, γνωρίζουν  και  αναγνωρίζουν τον Χριστό και βαπτίζονται  θαυματουργικά, με σύννεφο βροχής.

Συλλαμβάνονται, ομολογούν, βασανίζονται και αποκεφαλίζονται. 

Ο Λεόντιος απέρχεται μαρτυρικά.

Το αίμα τους προσφορά αγάπης προς την Αγάπη.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.