Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

10.6 ΟΣΙΟΙ : ΘΕΟΦΑΝΗΣ και ΠΑΝΣΕΜΝΗ.

                                       10.6  ΟΣΙΟΙ : ΘΕΟΦΑΝΗΣ  και  ΠΑΝΣΕΜΝΗ. 

          Στην Αντιόχεια γεννιέται ο Θεοφάνης  και  15χρονος εισέρχεται στην έγγαμη ζωή. Τριετής  ο  αγώνας  του  απ' αυτό το κάστρο και η σύζυγος εκδημεί. 

Ο καλοπροαίρετος αγωνιστής κατηχείται και βαπτίζεται Χριστιανός και ζει οσιακά. Βιαστής της φύσεως, βιάζει και τη Βασιλεία του Θεού. Επιζητητής της σωτηρίας  του αναδεικνύεται  και  αναζητητής της σωτηρίας άλλων.

Η  Πανσέμνη παρασύρεται στο βόρβορο  και  συμπαρασύρει ψυχές στην  αμαρτία.  Η  ευαίσθητη   ψυχή   του αντιδρά  δυναμικά, σωστικά. Εξασφαλίζει πατρική  χορηγία, λαμπροφορεί  και  οδηγείται  μπροστά της  με τη πρόταση γάμου,  αλλά  ταυτόχρονα  και   την  είσοδό της στο χώρο της Εκκλησίας.

          Το εγχείρημα  επιτυγχάνει. Και  οι δύο  ομοφωνούν  και  ζούν 15μηνα οσιακά. Η Θεϊκή ευαρέσκεια εκδηλώνεται  με  την συνεκδημία τους.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.