Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

28.6 ΑΓΙΟΣ ΠΑΠΠΙΑΣ.

                                                         28.6  ΑΓΙΟΣ  ΠΑΠΠΙΑΣ.

          Ζηλωτής Χριστιανός και  φλογερός κήρυκας της πίστεως ο Παππίας διαβάλλεται στον  άρχοντα  και  συλλαμβάνεται.

      Ομολογεί παρρησιακά και προκαλείται προσκλητικά. Αντιστέκεται ηρωϊκά και βασανίζεται σκληρά. Πυρίλουστος για επτά ημέρες παραμένει απυρίκαυστος και προσελκύει πολλούς στον Χριστό. Η σάρκα  κατασχίζεται, τα  οστά  συντρίβονται, το  σώμα  καλύπτεται  με  αναμμένα κάρβουνα  και πέτρες, αλλά Άγγελος Κυρίου τον διασώζει και τον καθιστά υγιή.

Οι  δήμιοι παρατηρούν  το  θαύμα κατάπληκτοι, ομολογούν  πίστη στον Χριστό, αποκεφαλίζονται  και  κερδίζουν την αιώνια ευφροσύνη.

          Και ο  Παππίας τελικά αποκεφαλίζεται και νικηφόρος εισέρχεται στα  Σκηνώματα του Θεού.-

                   Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.