Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

27.4 ΑΓΙΟΣ ΕΥΛΟΓΙΟΣ.

                                                     27.4   ΑΓΙΟΣ   ΕΥΛΟΓΙΟΣ.

             Πτωχός λατόμος ο Ευλόγιος,100χρονος γέρος και  ασκεί 40 χρόνια και πλέον τη  φιλοξενία. Εργάζεται  σκληρά και αναζητεί καθημερινά φτωχούς και ξένους για να  τους προσφέρει την αγάπη του. Η εργατικότητα  προσφορά στην έκφραση  της  φιλαδελφίας.

                   Ο αββάς Δανιήλ τον συναντά, θαυμάζει τη θυσιαστική του αγάπη, παρακαλεί  το Θεό για παροχή πλούτου και διευκόλυνση  της  φιλοξενίας και εγγυάται για τη σωτηρία του.

                   Η προσευχή  εισακούεται, ο χρυσός έρχεται στα χέρια του Ευλόγιου, αλλά σύντομα τον διαφθείρει. Η  φιλοξενία εγκαταλείπεται και η φιληδονία βιώνεται. Ο αββάς το πληροφορείται και θλίβεται. Μετανοεί  για  την  εγγύηση και παρακαλεί για τη σωτηρία του αδελφού. Προσπαθεί προσωπικά, αλλά  μάταια.

                 Ο  Κύριος  όμως  δε  ξεχνά  τη πολυετή  προσφορά  της  αγάπης  του.  Αφαιρεί και πάλι τον πλούτο, επανέρχεται ο Ευλόγιος στο έργο του και τοιουτοτρόπως  σώζεται.-

                                                                        Ελ. Α. Κλ.