Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

2/4 ΑΓΙΟΙ ΑΜΦΙΑΝΟΣ και ΑΙΔΕΣΙΟΣ.

                                           2/4  ΑΓΙΟΙ  ΑΜΦΙΑΝΟΣ  και ΑΙΔΕΣΙΟΣ.


Γόνοι της Λυδίας και ομαίμονες. Πνευματικά τέκνα, και τα δυό αδέλφια, του Μάρτυρα Παμφίλου. Δέχονται εμπειρικές γνώσεις της πίστεως και πρόσκληση  μαρτυρίου από το γενναίο Μάρτυρα Χριστού Πάμφιλο.

Κατά τον απηνή διωγμό του αυτοκράτορα Διοκλητιανού τα δυό αδέλφια συλλαμ-βάνονται από τον  έπαρχο Ουρβανό.

Πρωταρχικά ανακρίνεται ο Αμφιανός και ομολογεί παρρησιακά. Δέχεται σκληρά χτυπήματα, οι πλευρές σχίζονται, τα πόδια κατακαίονται με καυτό λάδι και τελικά ρίχνεται στη θάλασσα. Η ψυχή του προσέρχεται στο Θεό, για μαρτυρική παρουσία.

Ο Αιδέσιος ομολογεί σθεναρά, εξορίζεται στην Αίγυπτο, αλλά υπομένει.

Η βάναυση όμως συμπεριφορά του άρχοντα Ιεροκλή προς τους Χριστιανούς προκαλεί ιερή αγανάκτηση και τον χτυπά εμφανώς. Άμεσα βασανίζεται σκληρά και ρίχνεται στη θάλασσα.

Μάρτυρας Χριστού σθεναρός αναδεικνύεται.-

                                 Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.