Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

23.4 ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο Μεγαλομάρτυρας.

                                      23.4   ΑΓΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο  Μεγαλομάρτυρας.

 

            Γόνος λαμπρός επιφανούς γένους και  βλαστός  πανένδοξος  Μάρτυρα  ο  Γεώργιος.

Η ευσεβής μητέρα του Πολυχρονία σμιλεύει τη ψυχή του με της πίστεως  τή σμίλη. Και η πίστη ριζώνει και η αγάπη στό Θεό φουντώνει.

28χρονο  παλληκάρι  και  είναι  στρατηλάτης  στο  Ρωμαϊκό  στρατό  με επιδόσεις άριστες. Παράλληλα ανήκει και  στη στρατιά του Ιησού.

Τη χριστιανική του ταυτότητα δε διστάζει με θάρρος να αποκαλύψει.Κεραυνόπληκτος ο Αυτοκράτορας από την ομολογιακή απάντηση του γενναίου στρατιωτικού του ηγεμόνα, διατάσσει τα σκληρότερα βασανιστήρια.

        Ο ασυμβίβαστος μαχητής του Χριστού  υπομένει  καρτερικά, αλλά και προκαλεί θαυμαστά και προσελκύει σωστικά.

            Ο  αποκεφαλισμός  σφραγίζει  τη μαρτυρική πορεία του καλλίνικου και τροπαιοφόρου  Ταξιάρχη  των  Αθλητών και τείχους των πιστών Γεωργίου.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.