Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

3/4 ΟΣΙΟΣ ΙΩΣΗΦ, ο υμνογράφος.

                                                 3/4 ΟΣΙΟΣ   ΙΩΣΗΦ, ο  υμνογράφος.

Γόνος της Σικελίας ο Ιωσήφ. Γονείς του ο Πλωτίνος και η  Αγάθη. Ανατρέφεται με την εμπειρική γονική χριστιανική ευσέβεια. Παιδιόθεν  ψάλλει  ιερούς  ύμνους  έντεχνα.

Ο θάνατος του πατέρα του σηματοδοτεί την αναχώρησή του, με τη μητέρα και αδελφή του, στη Πελοπόννησο και αργότερα στη Θεσ/νίκη, όπου κείρεται Μοναχός και χειροτονείται Ιερέας.

Βιώνει την Ορθόδοξη Ασκητική και διακρίνεται για την πραότητα και ταπείνωση. Επιδίδεται στη καλλιγραφική αντιγραφή και στη σύνθεση εκκλησιαστικών ύμνων. Η Παρακλητική είναι κυρίως έργο του.

Επανέρχεται στην Κων/πολη και συγκατοικεί με το Γρηγόριο Δεκαπολίτη. Η εικονομαχική του όμως αντίδραση συνεπάγεται την εκδίωξή του στη Ρώμη. 

Η επάνοδός του στη Πόλη αποτελεί και το τόπο της εκδημίας του, σε βαθύ γήρας, βέβαια. Η οσιακή βιοτή του υπήρξε σωστική.-

                                             Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.