Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

21.4 ΑΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

                                                         21.4  ΑΓΙΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

 

     Στη  σκέψη  του  Θεού βρίσκονται όλοι  οι άνθρωποι και σχέδια σωτήρια καταστρώνονται  για όλους. Η σωστική διάθεση του Θεού  και  η αγαθή  προαίρεση του  ανθρώπου  συνεργούν  και  οδηγούν στη σωτηρία.

     Και η  Αλεξάνδρα, σύζυγος του σκληρού  διώκτη των Χριστιανών Αυτόκράτορα Διοκλητιανού, βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο του Θεού.

  Η παρακολούθηση του ανελέητου μαρτυρίου του Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου και η θαυματουργικά Θεϊκή επέμβαση κατασείει το είναι της. Και η ομολογία της αληθινότητας του Τριαδικού Θεού αυθόρμητη και συγκλονιστική. Η σύζυγος του  Αυτοκράτορα Χριστιανή. Η φυλάκιση άμεση. Εκεί προσευχομένη  η  Αλεξάνδρα  εκδημεί προς τον Κύριο.

    Η μεταστροφή της προκλητική καί προσκλητική. Τρεις  υπηρέτες  της : Ο Απολλώ, ο  Ισαάκιος  και  ο  Κοδράτος Χριστιανοί δηλώνουν  και  Μάρτυρες αναδεικνύονται.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.