Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

19.4 ΑΓΙΟΣ ΠΑΦΝΟΥΤΙΟΣ.

                                                     19.4  ΑΓΙΟΣ  ΠΑΦΝΟΥΤΙΟΣ.

  Αρετής πύκτης και άσκησης μύστης ο ιερέας Παφνούτιος, κινείται ταπεινά, συμπε-ριφέρεται  ακατάκριτα  και  κερδίζει  αγαθά  αναφαίρετα.

            Βιαστής της Βασιλείας του  Θεού καθοδηγείται αγγελικά και σωστικά. Προγνωρίζει το μαρτύριό του και αυτόκλητα δίνει την παρουσία ομολογιακά. Ατρόμητος δέχεται τα μαρτύρια.΄Αγγελος αποκαθιστά τις πληγές και  οι δήμιοι πιστεύουν. 

       Φυλακίζεται και 40 πρόκριτοι θαυμάζουν εξαίσιο φως στο κελλί του, κατηχούνται, ομολογούν και μαρτυρούν, ενώ ο Παφνούτιος  αφαρπάζεται  από μπροστά τους θαυματουρ-γικά.

              18  μαθητές  Σχολείου και  πλούσια  οικογένεια  ομολογεί και μαρτυρεί .

 Το σώμα του κατατεμαχίζεται, αλλά Άγγελος Κυρίου το συναρμολογεί και ο Κύριος εμφυσά  τη  ψυχή  και  επαναζεί . 400 στρατιώτες πιστεύουν στο Χριστό.

  Τελικά, σταυρώνεται σε ξηρό δένδρο, που καρποφορεί άμεσα. Οι σταυρωτές πιστεύουν.

            ΄Ενας  Μάρτυρας  με 546 συμμάρτυρες  χαίρεται  χαρά ανεκλάλητη  και  αιώνια.-


Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.