Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

13.12 ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ.

                                                  13.12   ΑΓΙΑ  ΛΟΥΚΙΑ.

          Συρακούσες της Σικελίας και τον3ο μ.Χ. αιώνα γεννιέται η Λουκία. Οι γονείς ευσεβείς μεταδίδουν φλογερά το πιστεύω τους. Η εκδημία του πατέρα αφήνει τη Λουκία μόνη με την άρρωστη μητέρα της.

       ΄Ερχονται στη Κατάνη, όπου το λείψανο της Αγίας Αγάθης και προσεύχεται ένθερμα. Η βαθειά πίστη, που διαθέτει προσελκύει το Θεϊκό έλεος. Η Αγία Αγάθη της προλέγει τη  θεραπεία  της  μητέρας της και τη μαρτυρική ομολογία της ίδιας.

          ΄Οντως, με υγιή τη μητέρα επιστρέφουν στη πατρίδα τους  και ασκούν πλατειά  φιλανθρωπία.

          Η Λουκία δρα τοπικά ως ιεραπόστολος και φλογίζει ψυχές με αγάπη για τόν Χριστό.

               Καταγγέλλεται,συλλαμβάνεται, ομολογεί παρρησιακά, βασανίζεται

 και αποκεφαλίζεται.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.