Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

26/4 ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ, Επίσκοπος Σάμου.

                                          26/4  ΑΓΙΟΣ   ΛΕΩΝ,  Επίσκοπος Σάμου.

Ο Επίσκοπος βρίσκεται «εις τύπον και τόπον» Χριστού, ενσαρκώνει το μυστήριο της παρουσίας του Χριστού στην γη. Για τον άνθρωπο η αποστολή υψηλή και η ευθύνη μεγάλη. Η Εκκλησία μας ανά τους αιώνες ανέδειξε Αγίους Επισκόπους, φάρους τηλαυγείς της Στρατευομένης Εκκλησίας, αστέρια φωτεινά της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας.

Ανάμεσα στον Χορό των Αγίων Ιεραρχών διακρίνεται, στις αρχές του 9ου αιώνα και ο 7ος Επίσκοπος Σάμου Λέων. Απλός και ταπεινός, ευσεβής και  ευκατάνυκτος, φιλόθεος και φιλάνθρωπος, πράος και ειρηνικός, ζει, για την αγάπη και προσφέρει αγάπη. Εργάζεται, για την εσωτερική του κάθαρση, προχωρεί στο φωτισμό και καταλήγει στην θέωση. Αγρυπνεί για την σωτηρία του ποιμνίου του, καθοδηγεί με προσοχή, στηρίζει με αγάπη, ενισχύει με προθυμία, διδάσκει με το παράδειγμα. Αυστηρός στον εαυτό του, επιεικής στους άλλους κερδίζει τις καρδιές των πιστών. Ζεί ησυχαστικά και δραστηριοποιείται κοινωνικά. Ορθοφρονεί και ορθοτομεί τον λόγο της Αλήθειας. Προασπίζεται την Ορθοδοξία, διαφυλάττει την πίστη και διασφαλίζει τους πιστούς.

Ο Επίσκοπος Λέων επισκοπεί θεάρεστα, δοξάζει τον Θεό και δοξάζεται από τον Θεό. Η της θαυματουργίας Χάρη του επιδίδεται πλούσια. Οι άνθρωποι δέχονται την ανταύγεια της Θεϊκής αγάπης.

Ζει φιλειρηνικά και απέρχεται ειρηνικά. Στις 26 Απριλίου εκδημεί από την «κοιλάδα του Κλαυθμώνος» και ενδημεί στην χώρα του Φωτός. Εκεί θα ευφραίνεται αέναα στην θέα της παρουσίας και της αγάπης του Θεού.-

Λέων, Επίσκοπος Σάμου! Ένας ακόμη Άγιος πρεσβευτής μας. Ένας Άγιός μας, που αναμένει να τον τιμάμε μιμητικά.-

Ελ. Α. Κλ.