Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

12.8 ΑΓΙΟΙ : ΦΩΤΙΟΣ και ΑΝΙΚΗΤΟΣ.

                                     12.8  ΑΓΙΟΙ : ΦΩΤΙΟΣ  και  ΑΝΙΚΗΤΟΣ.

          Φώτιος και  Ανίκητος! Ανεψιός  και θείος. Συγγενείς και ομόδοξοι και ομόψυχοι. Ο Χριστός τους ενώνει. Εκείνος πυρπολεί το είναι τους.

          Κι  όταν ο Αυτοκράτορας Διοκλητιανός  στη Σύγκλητο  καθυβρίζει  τους Χριστιανούς, ο Ανίκητος  υπεραμύνεται και ομολογεί θαρραλέα τον ΄Έναν  Αληθινό Τριαδικό Θεό.

          Η σύλληψη είναι άμεση. Το μαρτύριο βάναυσο. Ρίχνεται τροφή σε λιοντάρι, αλλ' εκείνο προβατοποιείται.

          Επακολουθεί σεισμός και  καταρίπτει  τα  ειδωλολατρικά  αγάλματα.

Προσδένεται  σε τροχό πάνω σε φωτιά, αλλ' η Θεϊκή θαυματουργική Χάρη εμφαίνεται. Η φωτιά σβήνει και ο τροχός ακινητοποιείται.

          Ο   Φώτιος  παρακολουθεί  τη μαρτυρική πορεία του θείου του  και  προστρέχει  αυτόβουλα για συνοδοιπορία προς τον Ουρανό.

          Και οι δύο κλείνονται σε υπερθερμαινόμενο λουτρό. Εκεί  παραδίδουν τη ψυχή  τους στα  χέρια του  Αγωνοθέτη Χριστού.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.