Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

27.8 ΟΣΙΟΣ ΠΟΙΜΗΝ.

                                                              27.8  ΟΣΙΟΣ  ΠΟΙΜΗΝ.

          Μια μικρή Μοναστική Αδελφότητα ανθίζει  σε  μια Σκήτη της Αιγύπτου.

        Είναι ομαίμονες, ομόφρονες, ομόψυχοι δούλοι Χριστού. Είναι συντονισμένοι όλοι   στη συχνότητα  τ' Ουρανού.΄Ολοι  συναγωνιστές  στη  γη, για  την επίτευξη της θέωσης.

       Ηγούμενός τους ο Ποιμήν. Χαρισματούχος, αλλά και ενάρετος.Ταπεινός διάκονος Χριστού. Θεοχαρίτωτος  ακτινοβολεί. Πλήθος  λαού  προστρέχουν  για  συμβουλή  και

ενίσχυση. Επιλέγει τους έχοντες  αληθινή  ανάγκη.  Απορρίπτει  τους  περίεργους, έστω  και αν είναι αξιωματούχοι.

        Χαρακτηριστικό το παράδειγμα δικαστή, που αντέδρασε εκδικητικά. Συνέλαβε τον ανεψιό του  για  να  τον  εξαναγκάσει να προσέλθει πλέον ο Ηγούμενος.

        Και εδώ απέδειξε  τη ταπεινοφροσύνη  του. Ανυποχώρητος παρέδωσε τον ανεψιό του στο αδέκαστο  του  δικαστή και τον αφόπλισε.

        Το τέλος του ειρηνικό  και  θεάρεστο.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.